Algemene info

Ben je op zoek naar een toffe atletiek club, dan heb je ze nu gevonden. We zullen ons zelf eens even voorstellen.
ACSS is een Stabroekse atletiekclub die reeds lang geleden werd opgericht. Het was de eerste atletiek club van Stabroek. Wij zijn een door de sportraad erkende vereniging.
Wij zijn als club aangesloten bij de Koninklijke Antwerpse Vereniging Van Vriendenclubs (K.A.V.V.V.) &Fedes. Onze aangesloten atleten kunnen gratis deelnemen aan alle wedstrijden georganiseerd door dit verbond. Zij kunnen kiezen uit jogging en stratenlopen, pistemeetings en de veldcrossen.
ACSS is één grote vriendenclub. Wij groeien en blijven maar groeien. Dankzij een goede samenwerking met bestuur, trainers, atleten en ouders verloopt alles vlot.
Onze club heeft het de voorbije jaren bijzonder goed gedaan. Steeds meer mensen vinden de weg naar onze club. Dit hebben we uiteraard te danken aan de inzet van onze trainers en de vele vrijwilligers.
Onze trainers proberen om zoveel mogelijk de trainingen op een aangename manier over te brengen aan onze jeugd. Kindjes vanaf 5 jaar kunnen bij ons terecht om de eerste stappen in deze sport te zetten.
De vele loopspelletjes maken het voor ieder kind plezant. Ze kunnen kennis maken met de verschillende disciplines in deze sport. Verspringen, hoogspringen, kogelstoten, startblokken, horden lopen worden op een speelse manier aangeleerd.
Voor de iets oudere kinderen komt daar ook discus en speerwerpen bij.

Iedereen is bij ons welkom, de jogger, de wedstrijdloper, of indien je alleen maar wilt hoogspringen of kogelstoten, het maakt niet uit.
Jaarlijks organiseren wij zelf 5 wedstrijden: De Pito polderloop, pistemeeting,pistekampioenschappen, grote prijzencross en de criteriumcross.

Graag verlenen wij onze medewerking aan de scholencross, sportkampen, initiatie atletiek aan diverse scholen, omnisportkampen enz.
Onder begeleiding van onze jogbegeleider kunnen de mensen een loop je fit programma afwerken. Dankzij deze individuele begeleiding kan iedereen na ongeveer 10 à 12 weken op eigen tempo 5km lopen.
Indien U kennis wil maken met onze bloeiende club dan bent U van harte vrijblijvend welkom op onze wekelijkse trainingen.

Wij trainen op dinsdag en donderdag van 17h30 tot 18h30 en woensdagnamiddag van 14h tot 15h.

Samen willen wij op een gezonde en sportieve manier samen sporten promoten. Prestatiedruk leggen wij onze leden zeker niet op. Het moet een plezante en aangename hobby zijn.