Knappe resultaten op de veldloopkampioenschappen te Brasschaat

Gisteren werd als afsluiter van het winterseizoen naar goede gewoonte de veldloopkampioenschappen georganiseerd. Voor vele atleten betekent dit nog een laatste keer alles geven in het veld alvorens over te gaan naar de pistenummers en stratenlopen.

Op een mooi en snel parcours zou het slotakkoord van het winterseizoen zich gaan afspelen.
Met 8 medailles bleven we toch een beetje onder de verwachtingen, maar desalniettemin heeft de jeugd ons weer mooi op de kaart gezet. Met 6 van de 8 medailles verdienen zij absoluut een pluim.

De knapste prestatie, waar nog lang over nagepraat zal worden is zonder twijfel de wedstrijd van de pupillen meisjes. ACSS veroverde daar maar liefst de eerste 4! plaatsen. Rayna Van Loock kaapte de titel weg voor ploeggenoten Yodie Dalle en Van Look Morgane. Jytte Op De Beeck finishte net naast het podium, maar ook voor haar een dikke proficiat. Met z’n drieën op het podium, dat leverde werkelijk een prachtige foto op.

Naast Rayna bij de pupillen meisjes wist ook Yannick Rosseels goud te bemachtigen bij de Cadetten jongens. Na een spannende wedstrijd wist Yannick uiteindelijk aan het langste eind te trekken.
Een overzicht van de andere medailles kan je hieronder terugvinden:

2e plaats miniemen meisjes: Caro Henderickx
2e plaats masters +65 jaar dames: Henriette Desmedt
3e plaats Cadetten meisjes: Anne Blockhuys
3e plaats Masters +45 jaar Dames: Carina Michiels

Nu de veldloopkampioenschappen er op zitten krijgen we allemaal 2 weken rust voorgeschoteld om op 5 april het zomerseizoen aan te vatten met de stratenloop in Zandhoven. Maar nog belangrijker is uiteraard onze eigen Pito Stratenloop van 12 april. Allen op post daar voor een knalprestatie.