Heropstarten trainingen dinsdag 26 mei

Beste atleten en ouders

2020 verloopt niet zoals we voorzien hadden; Normaal gezien was iedereen nu de kampnummers aan het inoefenen om deel te nemen aan de verschillende pistemeetings.
Maar het is anders verlopen. Een virus heeft ons leven iets wat veranderd.

Maar er komt licht aan het eind van de tunnel.

Op woensdag 13 meui heeft de veiligheidsraad beslist dat er terug groepen van maximum 20 personen kunnen trainen in de buitenlucht.

Samen met de gemeente hebben wij de nodige voorzorgsmaatregelen besproken.

ACSS zal dan ook zijn trainingen opstarten vanaf dinsdag 26 mei.We moeten natuurlijk de nodige veiligheidsnormen respecteren.

Het is niet gemakkelijk om iedereen te laten trainen, we zijn met 130 jeugdleden. Mike heeft iedereen gecontacteerd met de vraag wie wel of niet kwam trainen. Het is een grote puzzel geworden,
maar we zijn eruit geraakt.

Trainingen zullen er iets anders uitzien dan ervoor, maar we doen ons best om er een tof moment van te maken.

We moeten natuurlijk de nodige maatregelngen nemen om alles vlot en veilig te laten verlopen.
Deze zijn als volgt.

Kinderen worden afgezet op de grote parking aan zaal Moorland, ouders gaan direct door. Er wordt niet rondgehangen aan de piste.

Handen worden ontsmet voor het betreden van de piste. Ze komen binnen langs het kleine poortje aan de piste.

Voor iedereen staat er een kegel op het grasveld, je gaat achter een kegel staan waar je ook je flesje drinken (met naam op) en kledij kan neerleggen. Kegels staan ver genoeg uiteen om de nodige afstand
te bewaren. Niemand raakt de kegels aan, alleen degene die daar verantwoordelijk voor is.

We gaan thuis nog naar het toilet, tijdens de training wordt er niet naar het toilet gegaan. Alleen in uiterste nood kan men gebruik maken van het toilet. Steeds handen wassen.

Wie zich niet goed voelt of een verkoudheid heeft, blijft beter thuis. Kinderen die ziek op training staan moeten direct de piste verlaten.
Ook als je sukkelt met een kwetsuur blijf je beter thuis.

We gaan de groep van 18 kinderen splitsen in 2. Een groep van 9 bij Mike en een groep van 9 bij Lief.Niet elke trainer kan of mag training geven.

In samenspraak met de gemeente krijgen wij iets meer trainingsuren om iedereen de kans te geven. Deze zien er als volgt uit voor de jeugd. Er is ook een training voorzien voor iets oudere jeugd aangevuld met volwassenen op dinsdagavond.

Dinsdag:     van 17h30 tot 18h30     Mike en Lief

                   van 19h00 tot 20h00    Carina en Tom

Woensdag:  van 13h30 tot 14h15     Mike en Lief

                   van 14h30 tot 15h15     Mike en Lief

                   van 15h45 tot 16h45     Tom en Jorn

Donderdag: van 17h30 tot 18h30     Mike en Lief

Jullie krijgen bericht in welke groep en op welke dag je kind naar de training kan komen.

Kampnummers worden en kunnen er niet gegeven worden. De zomerkalender valt toch in het water, het zal dus alleen lopen worden, maar we maken er samen iets leuks van.

Na de training gaat iedereen apart naar buiten langs de poort aan de tennisvelden, handen worden ontsmet. Ouders kunnen daar hun kinderen afhalen. Houd voldoende afstand van elkaar.

We raken niks aan, geen materiaal, niet aan de omheining komen en spijtig genoeg ons ook geen knuffel komen geven. Iedereen houd afstand van elkaar.

Na elke training wordt het nodige materiaal ontsmet.

Tijdens onze trainingsuren zal er niemand anders de piste kunnen betreden. Er zal een papier uithangen vanuit de gemeente dat de piste voorbehouden is voor onze club.

Hopelijk verloopt alles vlot en kunnen we jullie terug verwelkomen, want     we hebben jullie ontzettend hard gemist.

De bovenvermelde maatregelen zijn opgesteld volgens de onderrichtingen van de nationale veiligheidsraad en gemeentebestuur Stabroek, aangevuld met aanbevelingen van de Vlaamse Atletiek Liga.

Trainers en bestuur ACSSvzw