Dankwoord van Rinus Joosse

Op 28 december stond net zoals vorig jaar de Jaro cross op het programma, georganiseerd door onze Nederlandse vrienden in Heinkenszand.

Met een delegatie van 25 mannen en vrouwen trokken we naar ginder, voor wat een zorgeloze crossdag moest worden tussen oud en nieuw. Ideaal om het kerstmenu te verteren en onszelf wat marge te geven voor Oudjaar. Helaas... Niets was minder waar, wat een mooie dag leek te worden, sloeg plots helemaal om. Tijdens de wedstrijd van de heren stond de wereld even stil.

Met nog 2 toeren te gaan, en amper 30 meter voor de passage, lag Rinus Joosse, vroeger nog lid van onze club, plots neer in het veld. Het verdict: een hartstilstand, met dank aan enkele omstaanders van de club en de hulpdiensten kwam Rinus erboven op. Gelukkig gebeurde het drama vlak voor de aankomstlijn waar men dit kon zien... Anders zouden de gevolgen niet te overzien zijn geweest.

 Hieronder vinden jullie het dankwoord van Rinus terug. Dit wilden we jullie niet onthouden.

"Beste mensen,
Overweldigd door de grote belangstelling na mijn hartinfarct tijdens de Jarocross, heb ik er behoefte aan hiervoor mijn dank over te brengen en in het kort mijn huidige toestand te schetsen. Maar allereerst wens ik allen een voorspoedig 2014 en bovenal een goede gezondheid toe.
Ben sinds donderdag 2 januari weer thuis en het gaat, de omstandigheden in aanmerking nemend, goed met mij. Doe al wat dingen in en om het huis die niet te veel inspanning vergen en heb ondertussen mijn eerste (kleine) wandeling in het dorp gemaakt. Ook traplopen gaat goed.
Op 22 januari start het revalidatietraject en op 28 januari word ik voor controle bij de cardioloog verwacht.
Tot slot wil ik, mede namens mijn vrouw en gezin, mijn grote waardering uitspreken voor de buitengewoon grote belangstelling.
Het is in één woord: HARTVERWARMEND!!!

Hartelijke groeten,
Rinus en Matty Joosse"