Criteriumcross Stabroek

Op zaterdag 7 december vond onze jaarlijkse criteriumcross te Stabroek plaats waarbij maar liefst 379 atleten zich waagden aan het parcours op de landbouwgronden van de school PITO.

Onze ACSS atleten hadden deze keer geen verre verplaatsing te doen waardoor zij dan ook talrijk aanwezig waren om onze kleuren te verdedigen.
Niet enkel tijdens de wedstrijden werden onze kleuren verdedigd maar ook ons team van vrijwilligers liet zien wat voor een organisatie we kunnen opzetten.

Dit jaar leken de weergoden ons niet gunstig gezind te zijn. Vrijdag zag het er niet al te goed uit, regen en wind maakten het ons moeilijk om het parcours op te bouwen. Maar wat bleek, zaterdag scheen de zon, al vielen er op het einde toch enkele regendruppels. Op zich de moeite niet om te vernoemen, we hebben hier al slechtere edities gehad. Dit jaar zat alles mee, het parcours lag redelijk goed met hier en daar wat koeienvlaaien en een klein beetje modder.

Onze ACSS atleten werden gedragen door het thuispubliek, dat hevig stond te supporteren, waarvoor ze hun beste beentjes hebben boven gehaald. ACSS had een knappe overwinning door Rayna Van Loock bij de pupillen meisjes waarbij de eerste 4 plaatsen waren voor meisjes van ACSS, Yodie, Morgane en Jytte. Nog podiumplaatsen waren er voor de benjamins Kayleigh Van Overtveldt bij de meisjes en Ian De Pauw bij de jongens die beide de 3de plek veroverden. Ilias en Siebe Jordaens behaalden respectievelijk bij de pupillen en miniemen jongens eveneens een 3de plaats. Nieuwkomer bij de cadetten jongens Robin Verresen liet zien dat er met hem rekening moet worden gehouden, ook voor hem een 3de plaats. Ook de 3de plek bij de scholieren meisjes ging naar ACSS dankzij Sofie Rozendom. Onze Nederlandse clubatleet Jan Guiljam eindigde knap 2de bij de masters heren +50 en zorgde zo voor onze laatste podiumplaats van de dag.

Knappe prestaties voor al onze clubatleten en we kijken reeds verder voor de 4de criteriumcross die zal doorgaan te Burcht op zaterdag 21 december.

Bedankt aan alle helpers en atleten!