ACSS-Pistemeeting zaterdag 20 juni 2015

Deze dag zal als een topdag  onze clubgeschiedenis ingaan!  De vaste ploeg vrijwilligers stond er al om 10.00u om alles goed van start te laten gaan.  De voorbije weken hadden jeugd- en volwassentrainers hun best gedaan om iedereen warm te maken voor deze wedstrijddag, en dit was duidelijk te merken: veel blauw op de piste en veel supporters aan de kant.  Zij die al regelmatig aan een pistewedstrijd deelnamen konden gaan voor persoonlijke-, club-, of verbondsrecords, en het goeie weer, samen met de supporters zorgden ervoor dat er toptijden werden gelopen!  Maar ook zonder wedstrijdervaring werd er door de jongsten, en ‘wat ouderen’ goed gelopen.  Trainers, supporters, clubgenoten en de atleten zelf stonden verbaasd van de tijden die werden behaald. Van mij persoonlijk een pluim en een dikke merci voor het lef dat jullie toonden om eens uit jullie comfortzone te treden, niet evident voor afstandslopers.

Onze jeugdatleten waren ondanks de examenkoorts toch massaal op de afspraak. Deze meting organiseren we eigenlijk een beetje om onze eigen jeugd eens te laten proeven van een echte wedstrijd; en die kans hebben ze genomen. Zenuwachtig en een beetje overdonderd stonden ze daar aan de start. Maar met hun trainers in de buurt viel dat allemaal best mee. Zowel in de loopnummers als in het verspringen, en hoogspringen werden er weer knappe resultaten neergezet. Ik denk dat er weer wat persoonlijke records aan diggelen zijn gegaan.

Bij de dames stonden we met 4 twee keer aan de start! Dorien, Marijke, Martine P. en ikzelf (Carina), hebben een 150m en kort daarna een 800m goed doorstaan.  Bij de mannen kozen ze allemaal voor de 1.500m, verspreid over drie reeksen.  Matthias heeft in reeks 1 heel de tijd aan kop gelopen, Jan G. liep na een marathon in Stockholm ook netjes in deze snelle reeks.  In reeks 2 hebben Tim, Koen en Jelle de wedstrijd in gang gezet.  Tim en Koen hebben zonder wedstrijdervaring sterk gelopen, respect, de hekken aan de kant waren nuttig achteraf!  Christophe liep z’n eigen wedstrijd, niet zo makkelijk, hij kan door tijdsgebrek moeilijker tijd vrijmaken om te trainen.  In reeks 3 kreeg Ekke de kans om zichzelf te testen en behaalde zijn vooropgestelde tijd, maar dit ging niet vanzelf door de verzuring die hij moest verbijten.

Dan nog een speciale vermelding voor Mariëtte en Piet, onze masters der masters!  In de reeksen +65 en +70 verbreken tot verpulveren zij nog steeds records. Mariëtte bezit nu het 100m én het 150m record van het KAVVV-verbond, Piet deed een aanval op het clubrecord 150m, met een tijd waar nog menig ‘jonge’ master van opkijkt. Bekijk de uitslagen op onze website. Onze webmaster is momenteel nog op vakantie, maar Gregory heeft zaterdag de foto’s al snel op de site gezet! Meer foto’s kan je bekijken op www.bicikever.com/Laatste-nieuws/ACSS-Pistemeeting-20-06-2015/ of www.sportindekijker.be

Bedankt aan de heren fotografen voor hun aanwezigheid op onze pistemeeting.

Ook nog bedankt aan de vrijwilligers die aan de kampnummers alles vlot deden verlopen, en een proficiat voor het koppel Rosseels; zij hebben ook grenzen verlegd, er werden een pak hamburgers meer verkocht dan vooraf werd ingeschat!

 

Carina en Lief