10 jaar geleden - Opening nieuwe atletiekpiste

Zo was het 10 jaar geleden

 

OPENING NIEUWE ATLETIEKPISTE TE STABROEK

 

Op zaterdag 22 september was het dan eindelijk zover dat de piste officieel kon geopend worden.Alle atletiekclubs die in Stabroek trainen waren uitgenodigd op deze speciale dag.

Voor de zoveelste keer was ik fier dat ik in deze club ben terecht gekomen. Bedankt voor jullie massale opkomst op deze openingsdag. De mensen zeggen soms, het ziet zwart van t’volk, wel nu was het blauw. Bij het inwandelen van de piste waren er precies alleen maar blauwe truitjes te zien. Wat een formidabele opkomst van al onze atleten. Schitterend!!!!!!!!!!

Na het officiële gedeelte met als speciale gast Marc Herremans kon iedereen kennis maken met initiatie hoogspringen, verspringen, spurt en horden. Dan was het de beurt aan de 400m lopers gevolgd door een 3000m. Hier kon iedereen vrij aan meedoen. Onze atleetjes van acss kwamen hier ook sterk voor de dag. Zelfs enkele nieuwkomers deden reeds mee aan deze proeven.
Na deze demonstraties kwam het echte werk. Alle 4 de atletiekclubs mochten 2 ploegen samenstellen voor de 4x400m. Reeds weken waren onze ploegen aan het oefenen. Een damesploeg werd samengesteld door Kees. Deze ploeg werd gevormd door Wendy, Anja, Linda en Kim. De herenploeg samengesteld door André, bestond uit Kevin, Wim, Sendu en Nandu. Op het laatst kwam er nog een ploeg bij bestaande uit twee dames, Carmen en Rein, de twee heren waren Agenor en Marcel. Nachten hebben ze er van wakker gelegen onze herenploeg, zelfs André kon er niet van slapen. Tijden werden genoteerd, aflossingen werden geoefend, met als resultaat dat ze voluit in hun kansen geloofden om dit prestigeduel te winnen.
 

En dan komt die dag daaraan en wat zie je dan, een grieperige Wim die zich helemaal niet goed voelt, maar toch persé wil lopen. Kevin die de laatste week meer bij de tandarts was dan thuis. Na hevige tandpijn werd na een week eindelijk de oorzaak gevonden.
Op vrijdagavond zat Kevin dus weer in de stoel om een tand te ontzenuwen. Maar ook hij was paraat om mee te doen.

In de eerste reeks van de 4x400m kwamen de iets minder snelle ploegen aan de start. Onze gemengde ploeg begon met Carmen al zeer sterk, gevolgd door Agenor, Rein en Marcel. Zij wonnen met ruime voorsprong van de andere clubs.

Dan was het uitkijken naar onze herenploeg en de damesploeg. De spanning was te snijden. Kevin vertrok als eerste en deed het schitterend, ook onze zieke Wim liep een uitstekende tijd en had reeds voorsprong genomen op de andere concurrenten. Sendu en Nandu zijn eveneens zeer snel en bouwden deze voorsprong nog uit. De ontlading was groot bij deze ploeg. Ze waren er in geslaagd om met 4 een prachtige tijd neer te zetten en de rest op ruime afstand te lopen. Wim en Kevin voelden zich na deze prestatie ineens een stuk beter. De andere ploegen misschien een pak slechter.

Onze damesploeg kon het uiteraard niet halen tegen al deze herenploegen, maar hun prestatie mocht gezien worden. Ze deden het alle 4 voortreffelijk. Zelfs Linda was zo druk met de stokwisseling bezig dat ze kennis maakte met de piste. Maar het is nog goed afgelopen. Proficiat Wendy, Anja, Linda en Kim voor deze prestatie.

Uiteraard hoort bij zo iets een ereronde en die hebben we uiteraard met veel plezier gelopen. Het zal niemand ontgaan zijn dat we met de meeste atleten hier aanwezig waren en dat we een toffe groep hebben om mee naar buiten te komen.

Proficiat aan alle atleten, ouders, supporters en iedereen die aanwezig waren.

Jullie waren TOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wij hopen dat we samen met jullie een fijne en gezellige familieclub zullen blijven.

Als laatste wil ik de trainers bedanken voor hun inzet om deze prestaties mogelijk te maken.

 

Het lijkt alsof het gisteren was, maar het is niet zo. Bij het zien van een krantenknipsel in het archief van onze club, verschoot ik ervan dat het reeds 10 jaar geleden was, dat we de opening van de nieuwe piste konden meemaken.
Velen zullen zich de vorige piste nog herinneren. Ik weet nog dat we met een scholencross hadden af te rekenen met regenweer, en dat al die kindjes met hun gloednieuwe witte T-shirts van school moesten meelopen. Die zagen er niet uit, proper hebben ze die niet meer gekregen.

Velen zullen zich allicht nog herkennen op deze foto’s, hetzij uiteraard wat jonger. Spijtig genoeg moesten we van Linda enkele jaren geleden afscheid nemen.

Nu 10 jaar later mogen we zeggen dat onze club nog sterker geworden is. Er is ondertussen veel gebeurd en veranderd. Atleten komen en gaan. Het is niet allemaal even gemakkelijk om een club in goede banen te leiden. Maar het komt altijd op zijn pootjes terecht.
We zijn een grote familieclub geworden met lopertjes vanaf 5 jaar tot ??????. Ons ledenaantal draait meestal tussen de 300 en 350 leden.
Ons bestuur en trainers worden bijgestaan door vele vrijwilligers. En moesten wij die niet hebben, dan stopt het ook voor ons.
Op bijna alle wedstrijden zijn we met een grote groep ACSS leden aanwezig, maar ook aan supporters geen gebrek.

 

Dank U wel allemaal voor de toffe en enthousiaste club die jullie er samen met ons van gemaakt hebben.

Lief